Kaavin kehitysvammaisten tukiyhdistys järjesti syysmatkan Saariselälle. Mukaan lähti 32 henkilöä; toimintakeskuksen väkeä Kaavilta mukana oli 13 asiakasta ja kaksi ohjaajaa. Juankoskelta mukaan saatiin 10 toimintakeskuksen asiakasta ja kaksi ohjaajaa. Lisäksi mukana oli Kaavilta tukiyhdistyksen väkeä ja vanhempia. Kuskinamme oli Risto Markkinen, jonka mukavista jutuista saimme nauttia pitkin matkaa.

Matkan suunnittelu ja varainkeruu oli aloitettu jo talvella tukiyhdistyksen toimesta. Paikallisia yrityksiä oli kysytty mukaan ja moni olikin halunnut tukea matkaa. Kiitokset siis kuuluvat seuraaville yrityksille: Koliis-Savon Osuuspankki, Sonjan kauneussalonki, Kaavin Biolämpö, Kaavin insinööri- ja kiinteistöpalvelu,
Kaavin Kivi Oy, Hoffren Raimo Tmi, Lamituote Oy, Kaavin apteekki,
On Rauta Oy,  Kaavin kunnan liikuntatoimi ja Pitopalvelu Raili Kekäläinen.
Lisäksi aktiiviset yhdistyksen jäsenet kysyivät Kaavilta S-martetista ja K-market Timantista matkalaisille evästä mukaan. Risto keitti kahvia autossaan ja tomerat emännät Helena, Elvi ja Salme huolehtivat välipala tarjoilusta matkan aikana. Evästä todellakin riitti koko matkan ajaksi, myös iltapalaksi. Ohjaajat Tiina ja Minna olivat ottaneet kahvinkeittimet mukaan, joten kahvihammasta ei jäänyt kolottamaan illallakaan.

Maanantai-aamuna lähdimme Kaavilta liikkeelle jo aamutuimaan ja ensimmäisen pitemmän pysähdyksen teimme Oulun torilla.
Olihan aiemmin jo keitetty kahvit sumuisessa aamussa Vieremän kohdilla ja tehty vessapysähdys Oulun Eedenissä. Rovaniemellä teimme pienen kiertoajelun kaupungissa ja pysähdyimme napapiirillä; kukaan ei kuitenkaan tainnut nähdä joulupukkia? Kahvipysähdys pidettiin vielä kauniilla levikkeellä ennen Saariselkää.

Ilta oli jo pitkällä, ennenkuin saavuimme hotelli Kieppiin Saariselälle; eipä tainnut kukaan olla vailla iltaohjelmaa vaan uni voitti matkalaiset.

Seuraavana aamuna aamupalan syötyämme suuntasimme Wild Spirit Park -nimiseen paikkaan, jossa näimme pohjoisen eläimiä mm. ketun ja naalin. Huskyja pääsi siellä myös rapsuttelemaan.

Sitten Seuraavaksi suuntasimmekin Kaunispäälle ja teimme kahvin ja voileipien jälkeen pienen vaelluksen tunturin kupeessa. Jokainen käveli omien voimiensa mukaan sopivan matkan; väylä oli tasainen ja siinä oli helppo kulkea.

Päivälliseksi söimme hotellin ravintolassa poronkäristystä muusin ja puolukoiden kanssa. Ruokailun jälkeen ei kaikille yhteistä ohjelmaa ollut, vaan porukka jakautui tekemään mieleisiään asioita; laulamaan karaokea, saunomaan tai uimaan. Myöhemmällä illalla osa vielä lähti katsomaan Suvi Teräsniskaa Santa`s hotelliin.

Keskiviikko olikin jo viimeinen kokonainen päivämme pohjoisessa ja päivän kohokohtana oli risteily Inarinjärvellä. Laiva kävi kääntymässä Ukko-kivellä ja nopsajalkaisimmat kiipesivät kallioisen saaren huipulle portaita pitkin.

Tullessa jäimme ruokailemaan Siulaan, jossa osa söi seisovasta pöydästä osan tilatessa pitsat. Loppuillan ohjelmassa olikin tanssit Laanihovissa Souvareiden soittaessa. Palasimme hotellille kuitenkin jo hyvissä ajoin aamun kotiinlähtö mielessä.

Aamulla olimme jonottamassa aamupalalle jo ennen klo 7 ja matkaan pääsimme hieman ennen kahdeksaa. Kahvitauko pidettiin aamupäivän aikana ja puolen päivän jälkeen pysähdyimme syömään herkullista lounasta Kuusamon ABC-asemalle. Täydellä mahalla oli hyvä pysähtyä katsomaan Suurpetokeskuksen karhuja, joista suurin, Juuso, painaa lähes 500 kg. Opas kävi antamassa karhuille ruokaa niiden aitauksessa.

Matkalla pysähdyimme vielä Suomussalmen kohdalla viimeiseen rahan tuhlauspaikkaan; taisi aika monelle tarttua viemisiksi makeisia Namellin tehtaanmyymälästä. Yhden kahvipaussin pidimme vielä ennen Kaavia, jonne saavuimme klo 21.30 aikoihin.